Kelly De Pourcq over de stap naar onderneemster na een carrière als marketing manager

Kelly De Pourcq was 13 jaar lang de marketing manager van de Willy Naessens Group. Maar net voor haar 40ste verjaardag beslist Kelly een goedbetaalde functie in te ruilen voor het onzekere bestaan als onderneemster binnen haar eigen communicatie- en marketingbureau Sparkel.

In dit gesprek heeft Kelly het over de switch naar een “eenzamer” leven. In haar vorige functie kreeg ze heel veel aandacht, vooral door haar functie. Vroeger was ze een prooi, die door vele leveranciers “bejaagd” werd. Vandaag beleeft het ze van de andere kant, en is ze zelf jager.

We hebben het ook over de durf die nodig was om de stap te zetten naar een carrière als fulltime onderneemster. En binnen die context steekt Kelly haar bewondering en respect niet onder stoelen of banken voor mensen die iets proberen, en toch falen. Schrik hebben om te falen hoort erbij, maar mag je uiteindelijk niet tegen houden.

En, we hebben het ook over het samenwerken met freelancers. Kelly zou wat graag die man of vrouw in dienst nemen die in alles goed is. Maar die bestaat niet. Dus werkt ze samen met de besten uit haar netwerk binnen elke specialisatie.

Deze keer niet het verhaal van een geroutineerde ondernemer, maar het verhaal van een kersverse starter.

Een reactie, bedenking, aanvulling, ... ? Deel ze hier: