Matthias Browaeys over financieringsmogelijkheden voor ondernemers

Amper 19 was Matthias Browaeys toen hij zijn online platform WinWinner lanceerde, met als doel: slapend spaargeld inzetten voor de financiering van ondernemingen. Of anders gezegd: Matthias is de matchmaker tussen mensen met spaarcenten enerzijds, en ondernemers met (groei)plannen anderzijds. Crowdlending heet dat dan.

Vandaag is WinWinner uitgegroeid tot een platform dat in 2021 voor in totaal 9 miljoen aan financieringen ophaalde voor zo’n 70 bedrijven. En de ambitie voor 2022 is nog straffer. Matthias is ervan overtuigd dit jaar richting 20 miljoen te gaan.

In deze babbel praten we onder andere over de terughoudendheid van Vlaamse ondernemers als het over financieringen gaat, en hoe crowdlending stilaan een ingang vindt in de Vlaamse bedrijven. En Matthias onthult waarom een financiering door middel van crowdlending zelfs voor Marc Coucke interessant kan zijn …

Verder heeft Matthias het ook over zijn droom om deze manier van financiering te introduceren bij eersteklasse voetbalclubs.

Kortom: een gesprek dat zat vele vragen beantwoord voor ondernemers die met financieringsbehoeften zitten, en dat minstens even veel vragen beantwoord voor mensen die hun spaargeld beter willen laten renderen dan op een spaarboekje.

Een reactie, bedenking, aanvulling, ... ? Deel ze hier: